Om oss

OM OSS

Brakhaugen gård ligger på Lund, som ligger innerst i Bontveitsdalen i Bergen kommune. Gården har vært i familien i fire generasjoner og drives i dag av Mari og Svein Arild. Med tre små barn setter vi også stor pris på all hjelp vi får fra foreldre og besteforeldre, både til barnepass og gårdsarbeid.

 

Gården ligger ca 250 moh med fjellet som nærmeste nabo. Gården har røtter tilbake til 1500-tallet, men ble en selvstendig gård på 1880-tallet. Etter at gården kom i familiens eie i 1949 ble det dyrket opp mer areal og gården ble slik den fremstår i dag. Frem til tidlig på 2000-tallet hadde gården melkeproduksjon, og siden dette har vi drevet med ammekyr. Det har vært noen år med bare noen få kyr, men nå er vi i gang med å bygge opp ønsket ammeku-besetning. Samtidig ønsker vi å prøve oss frem med andre dyreslag. Slaktegris på utegange er allerede etablert. Sau og fjørfe står på ønskelisten.

 

Vi brenner for å produsere kvalitetsmat på en bærekraftig måte. Vi driver ikke økologisk, men vi liker, og benytter, mange av de økologiske metodene. Vi bruker for eksempel minimalt med medisiner, kun der det er hensiktsmessig i forhold til dyrevelferden. Og sprøytemidler brukes kun ved fornying av eng og ikke direkte på dyrefôret.